Accés Àrea Associats

Login

Contrasenya
 

.:: Presentació

L'Associació de Professionals de Fruites i Hortalisses, ASOFRUIT, va sorgir a Lleida l'any 1978 arran de la inquietud d'un grup de comerciants esperonats per la crisi de preus de la pera llimonera en la campanya anterior.

Actualment, aglutina més de 65 empreses comercialitzadores de les quals, donades les exigències del mercat, moltes disposen de producció pròpia, el que suposa un total conjunt de més de 15.000 hectàrees.

El volum de comercialització global se situa a l'entorn d'1.000.000 de tones de fruita, entre pomes, peres, préssecs i nectarines, destinades, principalment, a l'exportació mundial. Altres fruites que treballen els associats són cireres, prunes i albercocs. Així mateix, les empreses sòcies del Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Lleida comercialitzen un total, aproximat, de 120.000 tones de producte.

En conjunt, les instal·lacions dels socis d'Asofruit ocupen més de 200.000 m2 i tenen una capacitat frigorífica de 500.000 m3, aproximadament, creant una ocupació de més de 1.500 llocs de treball, que en l'època estival poden arribar a 3.000.

Asofruit és, doncs, el referent del sector hortofructícola de Catalunya i l'interlocutor vàlid davant de qualsevol entitat d'àmbit nacional i internacional.

Objectius

Asofruit fomenta i recolza totes les activitats que s'adoptin en benefici del sector, prestigiant la seva funció rellevant en el conjunt de l'economia del país.

Entre els principals objectius de l'associació hi ha la defensa dels interessos dels seus associats i la representació en tots els àmbits de les qüestions relatives a la producció i tractament professional (conservació, manipulació, envasat, classificació i posterior venda) de les fruites i hortalisses.

Així mateix, Asofruit ofereix els serveis de representació i gestió als seus socis, alhora que dóna suport a les tasques de recerca que afavoreixen la competitivitat del sector hortofructícola.

En aquest sentit, l'associació disposa d'un Pla Estratègic dissenyat per promoure i activar totes les actuacions que permetin millorar el rendiment de les empreses associades en els apartats de formació, recerca, promoció i comercialització.

Cal destacar que Asofruit contempla la participació en la regulació i perfeccionament de la concurrència de mercat per evitar la competència deslleial i la lluita contra l'intrusisme, a més de representar els seus socis en la negociació de convenis col·lectius i, en general, en allò que afecta les relacions laborals del sector.

Representació

L’Associació de Productors i Professionals de Fruites i Hortalisses va impulsar la negociació duta a terme per al trasllat i disseny del Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Lleida, inaugurat l’any 2002, ja que una de les seccions de l’entitat està formada precisament per majoristes.

A la vegada, Asofruit, junt amb altres associacions d’àmbit autonòmic, està integrada a Fepex (Federación Española de Asociaciones de Productores-Exportadores de Frutas, Hortalizas, Flores y Plantas Vivas) i presideix el Comitè de Pera i Poma i forma part, també, dels de Fruita de Pinyol, de Govern, Comercialització, Qualitat, Relacions Laborals.

Asofruit és membre de ple dret de la patronal catalana Foment del Treball Nacional i forma part del Consell de Pimec-Lleida (Petita i Mitjana Empresa de Catalunya), entre altres organismes.

Es membre del Plenari del Consell de la Formació Professional i l’Ocupació de Lleida, i pertany a la Comissió Mixta de Seguiment del Pla de Formació Sectorial.

Entitat Col·laboradora del Pla de Consum de Fruita a les Escoles.

També és integrant de la Taula Sectorial Agrària de la Fruita Dolça i del Grup de Treball de Fruiters.

Així mateix, és membre fundador del Consell Estratègic del Sector Fruiter i forma part del Consell de Direcció de l’Estació Experimental de Lleida de l’IRTA.

A través de la seva directora, és membre del Comitè Organitzador de la fira professional del sector de Fruites i Hortalisses Fruit Attraction, que se celebra a Madrid.

Junta Directiva

L'Assemblea General va elegir, el 16 de març del 2007, la Junta Directiva formada per:

 • Josep Panadés Vilar (Ceba-Fruit, SAT i Vilodi Fruit, SL), president
 • Eduard Brufau (Molnar Fruits, SAT), vicepresident (representant Comitè de Poma)
 • Marcial Gómez (Frubelsa), vicepresident (representant Comitè de Pera)
 • Josep Maria Lladós (Fruites Lladós, SL), vicepresident (representant dels Majoristes de Mercat Central)
 • Josep Cots (Frutas La Seo, S.A.T.), secretari general
 • Rafael Quílez (Frutaria, S.A.T.), tresorer (representant Comitè de Fruita de Pinyol)
 • Andreu Rota (Frulesa), vocal
 • Francesc Paüls (Unfesa), vocal
 • Francisco Paracuellos (Fruasa), vocal
 • Antoni Carnicé (Golden Export, SA), vocal
 • Josep Baró (Baró e Hijos, S.L.), vocal
 • Ramon Dalfó (Dalfó, SA), vocal
 • Maria José Escoi (Fruites Escoi, SL), vocal (representant dels Majoristes de Mercat Central)

En el decurs dels més de 25 anys d'història d'Asofruit, han estat presidents: Salvador Colomé, Josep Selvas, Xavier Aldavert i Arcadi Jover.

Des de l'any 2004, Mireia González Antó és la directora d'Asofruit.

Associació de Professionals de Fruites i Hortalisses | Av. Tortosa, 2 | 25005 Lleida
Tel. (+34) 973 232 044 | Mob. 609 766 539 | Fax (+34) 973 239 086 | SMS (+34) 973 901 978 |
info@asofruit.es